Sestavine za 4 osebe:
400 g piščančjega fileja
1 čebula
100 g slanine
šopek rožmarina
2 stroka česna
olje
sol
poper
žlička pekoče paprike
timijan
Priprava:
Meso narežemo na manjše koščke, nato na enako velikost narežemo rezine slanine in čebulo.
Sestavine damo v skledo, solimo, popramo, potresemo s papriko in pokapljamo z oljem in limoninim sokom ter potresemo z nasekljanim timijanom in premešamo.
Na lesene paličice nanizamo koščke piščančjega mesa, slanine in čebule. V ponvi segrejemo nekaj žlic olja in ga odišavimo s koščki česna, nabodala z vseh strani pražimo od 15 do 20 minut, da meso dobi zlato rumeno barvo.
Kulinarika
Sobotni recept: Piščančja nabodalca
S. N.
10. 5. 2025, 11.30
Velikost pisave
Manjša
Večja

Dreamstime