Svet24
© 2025 Svet24.si - Vse pravice pridržane.
Slika
Kulinarika

Sobotni recept: Piščančja nabodalca

S. N.
10. 5. 2025, 11.30
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja
piščančja nabodalca
Dreamstime
piščančja nabodalca

Sestavine za 4 osebe:
400 g piščančjega fileja
1 čebula
100 g slanine
šopek rožmarina
2 stroka česna
olje
sol
poper
žlička pekoče paprike
timijan

Priprava:
Meso narežemo na manjše koščke, nato na enako velikost narežemo rezine slanine in čebulo.
Sestavine damo v skledo, solimo, popramo, potresemo s papriko in pokapljamo z oljem in limoninim sokom ter potresemo z nasekljanim timijanom in premešamo.
Na lesene paličice nanizamo koščke piščančjega mesa, slanine in čebule. V ponvi segrejemo nekaj žlic olja in ga odišavimo s koščki česna, nabodala z vseh strani pražimo od 15 do 20 minut, da meso dobi zlato rumeno barvo.

Vreme

sun-bright

Trenutno

17 °C

Jasno

nedelja, 11. 5

Jasno

6 / 20 °C sun-bright

ponedeljek, 12. 5

Deževno

9 / 19 °C cloud-rain

torek, 13. 5

Delno oblačno

8 / 17 °C cloud-sun

© 2025 Svet24.si

Vse pravice pridržane.