Sestavine za 4 oseb:
1 francoska bageta
2 jajci
2,5 dl mleka
1/2 kavne žličke vaniljeve esence
4 zvrhane žlice sladkorja
2 žlički cimeta v prahu
1 noževa konica muškatnega oreška
maslo ali olje za cvrenje
Priprava:
Bageto poševno narežemo na rezine.
V skledi z metlico stepemo jajci, mleko in vaniljevo esenco. V drugi skledici zmešamo sladkor s cimetom in muškatnim oreškom.
V ponvi segrejemo maslo ali olje. Rezine kruha postopoma pomakamo v jajčno zmes in jih v vroči maščobi po obeh straneh zlato ocvremo.
Ocvrte rezine takoj preložimo na papirnate brisače, da se odcedijo, takoj nato pa jih povaljamo v cimetovem sladkorju. Nazadnje jih posujemo s preostankom sladkorja in še tople postrežemo.
Kulinarika
Sobotni recept: Kruhove rezine s cimetom
S. N.
5. 4. 2025, 12.35
Velikost pisave
Manjša
Večja

splet