Sestavine za 4 porcije:
300 g svedrčkov
sol
1 kumara
200 g češnjevih paradižnikov
1 rdeča čebula
1 rumena paprika
3 žlice olivnega olja
limonov sok po okusu
1 žlica grške solatne začimbe
100 g oliv kalamata
200 g fete
Priprava:
Testenine skuhajte po navodilih na embalaži v osoljeni vodi, odcedite in sperite s hladno vodo.
Narežite kumare, češnjev paradižnik, čebulo in papriko. Dajte v skledo in premešajte.
Pripravljeni mešanici dodajte testenine, vse skupaj prelijte z oljem, limonovim sokom in soljo, dodajte začimbe in
premešajte, na koncu dodajte še olive in nadrobljen sir.
Kulinarika
Sobotni recept: Grška testeninska solata
Tina Lucu
26. 4. 2025, 20.08
Velikost pisave
Manjša
Večja

profimedia