Završka družina Kotolenko: 24-letni Gregor je predan vinarstvu
Pri delu pomagajo vsi družinski člani, najmlajši Gregor, ki je star komaj 24 let, pa se je odločil nadaljevati družinsko tradicijo.
Z Gregorjem se najprej odpeljeva v njihove vinograde, ki se razprostirajo na okoli trinajstih hektarjih površin (45.000 trsov), od tega jih je nekaj manj kot polovica na hrvaški strani. Zaradi tega nimajo večjih težav,saj so vsi vinogradi v neposredni bližini kleti, z obmejnimi prepustnicami pa lahko mejo prehajajo nemoteno. Večino strojnega dela v vinogradih opravita skupaj z očetom Slavkom. Mama Marija, inženirka agronomije, ima glavno besedo pri tem, kdaj je primeren čas za rez vinske trte, pa pletev, vršičkanje, mulčanje ali škropljenje.
Gregor, ki zaključuje magistrski študij živilske tehnologije v Ljubljani, je pred časom prevzel aktivnosti, povezane s predelavo grozdja in pridelavo vina v kleti.
Preberite več v Štajerskem Tedniku