Prihodnost haloških ponudnikov je v povezovanju
Kot so pojasnili na završki občini, ki je tudi ena izmed partneric projekta, gre za celosten razvoj novih pristopov trženja lokalnih kmetijskih pridelkov in izdelkov. Ena izmed sofinanciranih investicij je posodobitev terase pri gostinskem objektu Pri Veseliču, ki je pravkar v teku in se bo zaključila do poletja. Namenjena bo predstavitvam, degustacijam, promociji, izobraževanju, druženju in trženju kulinaričnih posebnosti Haloz (haloška gibanica, ocvirkovka, mesni izdelki, vina). Gostilna Pri Veseliču (Turški Vrh) ima že več kot 100-letno tradicijo, ki jo nadaljuje Martin Težak. V čevlje svojih prednikov je stopil pred skoraj 30 leti, ko je hkrati prepoznal številne potenciale teh krajev. Objekt so skušali ohraniti v čim bolj originalni podobi, tudi notranjost je temu primerno opremljena.
Projekt je treba najprej izpeljati, šele nato se povrne denar
Preberite več v Štajerskem Tedniku